Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

mirjam95

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Mirjam via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 17-12-2014 Bye, Bye, Seattle! (0)
  • 11-12-2014 Finally Finals! (0)
  • 01-12-2014 Happy ... (0)
  • 25-11-2014 Sing out in a ... (1)
  • 19-11-2014 Van aapjes kijken ... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 16843 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Sing out in a Joyful Song!

Toon op kaart

25 november 2014 | Door: Mirjam Hazenbosch

Aantal keer bekeken 303   Aantal reacties 1   Seattle, Verenigde Staten
a A

Sing out in a Joyful Song!

Een klein (maar fijn) verslagje vanuit een regenachtig Seattle...! Het einde begint langszaam maar zeker in het zicht te komen.

Afgelopen week was eigenlijk een redelijk normale week. Ik heb veel gestudeerd en aan verschillende grote verslagen gewerkt. Die zijn gelukkig ondertussen allemaal ingeleverd dus vanaf nu kan ik me gaan focussen op mijn laatste examens. Het is wel een gek gevoel dat ik nog maar twee weken echt les heb en dan een week met examens. Aan de ene kant ontzettend fijn (ik ben wel toe aan even wat rust, want op exchange zijn - believe it or not - is toch altijd wel hard werken), maar het is natuurlijk ook jammer dat ik zo meteen Seattle ga verlaten. 'T is ook altijd wat :-) !

Afgelopen donderdag heb ik nog wel wat van mijn "Bucket list" kunnen afstrepen. Op Campus hebben we twee musea: Burke Museum en Henry Art Gallery. Burke Museum had ik een aantal weken geleden al bezocht - daar komt Mika (de mammoet-knuffel) ook vandaan, maar ik was nog niet naar Henry Art Gallery geweest terwijl ik daar wel elke dag langsloop. Dus op donderdag besloot ik om samen met Katja eens een kijkje te gaan nemen. Het was een interessante tentoonstelling: het idee was dat je je eigen "Common Place" boek begon. Dit is een map met een verzameling van quotes, foto's, stukjes tekst etc. die je gedurende de dag tegenkomt en die je raken. Het idee is dat je al deze items in de "Common Place" map stopt en daar je inspiratie uit haalt. We kregen dan ook een map en mochten uit de tentoonstelling onze eerste artikelen en foto's scheuren. Een mooi idee, al ben ik nog niet zo goed in het daadwerkelijk verzamelen van materiaal. Nou ja, dat komt misschien nog wel. Ik weet nu in ieder geval van het bestaan af :-) !

Op vrijdag had ik mijn allerlaatste lab voor Marine Biology. Sad, but true. Het was wel een interessant lab: het ging over de impact van drugs zoals nicotine, caffeine en alcohol op de hartslag van een Daphnia (een watervlo). Het was nog knap lastig om de hartslag te meten van zo'n klein beestje, maar het was wel grappig om te doen. Helaas is onze Daphnia aan het einde van het experiment wel gestorven. Nou ja, een offer voor de wetenschap zullen we maar zeggen...
's Avonds ben ik met Katja, Nico en Marthe gaan eten in U-Village. Ook hebben we daar onze cadeaus voor Thanksgiving gekocht, want dat komt steeds dichterbij! Bij een speciale chocolade winkel hebben we speciale chocolaatjes gekocht. En het leuke was dat we ze ook mochten proeven! Dat hoef je natuurlijk geen twee keer tegen ons te zeggen...

Verder heb ik zaterdag samen met Katja met het Women's Choir opgetreden in de Presbyterian Church vlakbij Campus. Ook twee andere koren (de UW University Singers en de UW Men's Glee Club) traden op. Het leuke was dat mijn gastouders Marco en Courtney kwamen kijken! En verder zaten Boas, Marthe en Nico ook in het publiek! Het was echt heel leuk om alle liedjes uit te voeren. Na weken repeteren is het altijd fijn om een keertje van het resultaat te kunnen genieten. Het ging niet vlekkeloos en hier en daar hadden we zeker wat zuiverder kunnen zingen, maar overall was het niet slecht. Ik heb er in ieder geval van genoten, so that's all that counts for me :-) !
De rest van mijn weekend was eigenlijk niet heel bijzonder: ik ben vooral bezig met het voorbereiden op mijn laatste tentamens. Moet ook gebeuren, he?

Vandaag ben ik even bij Joris langs geweest op zijn lab. Joris is een UCU alumnus die momenteel zijn PhD op UW in Computational Neuroscience doet. Hij was zo vriendelijk om me rond te leiden door zijn lab en al mijn vragen te beantwoorden. Het was echt interessant om met hem te praten over hoe een PhD in Amerika in zijn werk gaat. En natuurlijk heb ik hem de laatste nieuwtjes van UCU meegegeven. Al met al een geslaagde middag dus :-) !

Zo, nu weer op naar de studie. Gelukkig is het donderdag Thanksgiving dus heb ik een extra lang weekend. Jeej :-) ! De winkels staan momenteel vol met gevulde kalkoenen en iedereen spreekt met veel opwinding over "Thursday Turkeyday" dus ik ben heel benieuwd! In mijn volgende verslag, zal ik jullie uitgebreid inlichten over een American Thanksgiving.

Take Care!

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

26 november 2014 00:05 | Door: annie

Hey mirjam ^^
Tijdje geleden dat ik me wat liet horen hier dus werd.echt eens tijd dat ik weer een berichtje achter laat :D!!
Ben erg benieuwd naar je volgende verhaal over thanksgiving!!
Of het echt zo is zoals je altijd hoort en ziet.
Tot snel xx